Hyppy koulurakentamisen tulevaisuuteen

Haastavassa hankkeessa tarvittiin osaavaa ja yhteistyökykyistä kumppania.

Kohde

EduCityn kampusrakennus

Laajuus

25 000 brm²

Aikataulu

2017–2020

HTJ:n rooli

Rakennuttaminen ja valvonta

EduCityn hankkeessa tavoitteena oli rakentaa Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoille kohtaamisia ja avoimuutta tukeva uusi oppimisympäristö Kupittaan kampusalueelle. Haastavaan hankkeeseen tarvittiin asiantunteva, tilaajan toiveet ja tarpeet ymmärtävä kumppani valvomaan rakennuttamista.

HTJ toimi rakennuttajakonsulttina urakkasopimuksen laadintavaiheesta tilojen käyttöönottoon saakka. Tehtävään kuului rakentamisen valvonta, aikataulujen sovitus ja yhteistyön koordinointi sekä tilaajan edunvalvonta. Hankkeessa hyödynnettiin rohkeasti uusia urakoitsijan ja tilaajan työtä helpottavia menetelmiä. Uutena palvelukokonaisuutena koordinoitiin myös tilojen käyttöönottoa ja kalustehankintoja.

Yhteistyöllä ja ammattitaidolla syntyi moderni ja innovatiivinen, yli 25 000 brm²:n kampusrakennus. EduCityn arkkitehtuuri ja nykyaikaiset teknologiaratkaisut poikkeavat monella tapaa koulurakentamisen peruskaavasta. Kampusrakennuksessa on oppimistilojen lisäksi muun muassa laboratorio- ja erityistiloja, 18 neliömetrin mediaseinällä varustettu aula sekä hiilinieluina toimivat maksaruoholla katetut terassit. EduCity avasi ovensa opiskelijoille syksyllä 2020.

Kuva: Vesa Loikas

Kommentti

Olemme toimitilarakennuttamisen suunnannäyttäjä. Meille Teknologiakiinteistölle mm. EduCity ja InfraCity ovat olleet erittäin hienoja ja onnistuneita hankkeita. Omasta mielestäni onnistunut hanke ja kehittyvä kumppanuus rakentuvat innostuneesta yhdessä tekemisestä.

Olli Rosenberg, kiinteistöjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt Oy