Toimistotalo muutettiin asuinkäyttöön Turun keskustassa

Turun Yliopistonkatu 34:ssa sijaitseva toimistotalo koki täydellisen muodonmuutoksen, kun se muutettiin asuinkäyttöön. Alkuperäisestä rakennuksesta säästyivät vain runko ja osa talotekniikkaa.

Kohde

Kiinteistö Oy Yliopistonkatu 34

Laajuus

7 600 brm², 126 asuntoa, 46 autopaikkaa

Aikataulu

3/2021–6/2022

HTJ:n rooli

Rakennuttaminen ja valvonta

HTJ sai Yliopistonkadulla sijaitsevan saneerauskohteen hoitaakseen keväällä 2021, kun Auratum Kiinteistöt Oy:n hallinnoima rahasto päätti muuttaa omistamansa toimistokohteen Yliopistonkadulla asuinkäyttöön. HTJ toimi hankkeessa rakennuttamisen ja valvonnan tehtävissä Kiinteistö Oy Yliopistonkatu 34:lle. Kohde valmistui kesällä 2022.

HTJ hyppäsi hankkeeseen mukaan sen kilpailutusvaiheessa. HTJ kilpailutti urakoitsijat ja hoiti hankkeen siitä eteenpäin valmistumiseen saakka. Hankkeen toteutusmalliksi valikoitui kokonaisurakka. HTJ tarjosi kohteeseen rakennustöiden valvojan, talotekniikkavalvojan, LVI-valvojan, kosteuskoordinaattorin sekä työturvallisuuskoordinaattorin.

Kohteessa toteutettiin laajamittainen peruskorjaus, jossa ensin purettiin vanhat julkisivuelementit ja asennettiin uudet tilalle. Rakennuksen sisätilat kokivat myös suuren muutoksen. Rakennus purettiin kantaviin rakenteisiin saakka, minkä jälkeen tilat jaettiin asuinhuoneistoiksi. Rakennuksessa hyödynnettiin hienosti vanhaa talotekniikkaa siltä osin kuin sitä oli uusittu toimistokäytön aikana. Lopputuloksena vanhojen toimistojen tilalle rakentui lähes 130 nykyaikaista yksiötä ja kaksiota.

HTJ:n projektijohtaja Petri Rintalan mukaan kohde koki poikkeuksellisen näyttävän muodonmuutoksen, jollaista ei tule joka päivä vastaan. Erikoisesta luonteesta ja useista henkilövaihdoksista huolimatta hanke onnistui hienosti, ja se saatiin luovutettua loppukäyttäjille ajallaan.

Kommentti

”Projekti oli onnistunut, ja olen tyytyväinen yhteistyöhön HTJ:n kanssa. HTJ:n väki hoiti työnsä luotettavasti ja ammattitaitoisesti.”

Samuli Hiekka, kiinteistöpäällikkö, Auratum Kiinteistöt Oy