HTJ:n tarina

Olemme kasvattaneet onnistumisia jo vuodesta 1999. Osaavilla tekijöillä, onnistuneilla projekteilla ja vastuullisella toiminnalla pienestä konsulttifirmasta on kasvanut vuosien saatossa Suomen johtava riippumaton rakennuttajatoimisto.

Kasvua ja onnistumisia jo vuodesta 1999

1999–2006 ketterästi käyntiin

HTJ:n perustivat 1999 kolme rakennusalan ammattilaista: Jari Lahtinen, Tuomas Kaarlehto ja Hannu J. Mäkinen. Pienen ja ketterän firman liiketoiminta alkoi perinteisillä rakennuttamis- ja valvontatoimeksiannoilla, kuten Autobar Finlandin toimitalo Tuusulantien kupeessa ja Motonetin toimitalo Kehä III:lla.

2000-luvun alkuvuosina HTJ:ssä huomattiin kasvun potentiaali. Isompi yritys pystyisi vastaamaan asiakkaiden sisällöllisiin ja laadullisiin vaatimuksiin ja kantamaan vastuun yhä suuremmista kokonaisuuksista. HTJ laajensi tarjontaansa talotekniikkapalveluihin ja otti käyttöön kehittämänsä projektinjohtopalvelun, joka muodosti myöhemmin yrityksen keskeisen erottautumistekijän markkinoilla. Uusien palveluiden myötä HTJ siirtyi vakaan ja selkeän kasvun vaiheeseen.

2007–2018 kasvun aika

Hallitusti käynnistynyt kasvu alkoi näkyä myös ulospäin. Ensin HTJ laajensi infrastruktuurin rakennuttamispalveluihin ostamalla Infratec Oy:n liiketoiminnan, ja syyskuussa 2008 HTJ perusti toimipisteen Hämeenlinnaan. Vain kaksi viikkoa myöhemmin tapahtunut Lehman Brothersin romahdus vei monen kilpailijan vaikeuksiin, mutta HTJ:llä laskusuhdanne ei näkynyt: luotettavan tekijän maine kannatteli HTJ:n vahvaa kasvua suhdanteista huolimatta. Yrityksen tavoite oli profiloitua yhä selkeämmin suunnittelu- ja urakoitsijaorganisaatioista riippumattomaksi toimijaksi. Vuonna 2011 avattiin Tampereen toimipiste.

Keväällä 2011 Euroopan-laajuista päänvaivaa aiheuttanut Islannin tuhkapilvi koitui HTJ:n onnenpotkuksi. Lentoliikenteen keskeytyksen vuoksi Finavian terminaali 2:n lähtöaulojen muutostyö saatiin kerralla valmiiksi. Yrityksen kasvun siivittämänä myös projektit kasvoivat: 2013 HTJ saavutti historiansa toistaiseksi merkittävimmän asiakkuuden, kun se valittiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin uudistusohjelman rakennuttajakonsultiksi. HTJ oli toteuttamassa 2014 Suomen ensimmäistä allianssimuotoista rakennushanketta Helsingin yliopistolle. Vuosien aikana HTJ:stä on kasvanut rakennusalan eri osapuolten yhteistyötä edistävä luottokumppani.

Monista projekteista on syntynyt myös pitkäaikaisia asiakassuhteita, kuten Finavian ja Helsingin kaupungin kanssa. Projektinjohtopalveluissa DB Schenker kuuluu HTJ:n merkittävimpiin kumppanuuksiin. Vuonna 2014 ostetun turkulaisen konsulttiyritys A. Suikkari Oy:n myötä HTJ:n liikevaihto Turun talousalueella on nelinkertaistunut ja yhtiö on noussut yhdeksi alueen merkittävimmistä toimijoista.

2020-luvulle ja kohti uusia tuulia

Suomalainen, pörssilistattu pääomasijoitusyhtiö Sievi Capital Oyj (nykyinen monialakonserni KH Group Oyj) sopi 20.9.2021 allekirjoitetulla kaupalla ostavansa HTJ:n. Kauppa astui voimaan 4.10.2021. Sievi Capitalin ohella omistajiksi tuli joukko HTJ:n johtohenkilöitä sekä hallituksen jäseniä. Uusi omistaja on mahdollistanut HTJ:lle hyvän kehitystyön jatkamisen ja vahvat taloudelliset resurssit kasvuun. Yritys jatkaa omistajanvaihdoksen jälkeen itsenäisenä rakennuttamisen asiantuntijana ja riippumattomana suunnittelu- ja urakoitsijaorganisaatioista.

HTJ:n infra- ja teollisuusrakentamisen osaaminen laajeni merkittävästi 12.5.2022, kun yritys osti Infrap Oy:n, joka on infra-alan hankkeiden projektinjohtopalveluihin, rakennuttamiseen, valvontaa sekä mittauksiin erikoistunut asiantuntijaorganisaatio. Infrap-kaupan myötä HTJ:n toiminta-alue laajeni koko Suomeen Helsingistä Rovaniemelle.

HTJ jatkoi laajentumistaan 6.4.2023, jolloin yritys osti FinestCon Oy:n liiketoiminnan. FinestCon on rakennuttamis-, valvonta- ja projektinjohtotehtäviin erikoistunut asiantuntijayritys. Liiketoimintakaupan myötä HTJ:n talonrakennuttamisen palvelut laajentuvat Jyväskylän ja Kuopion alueille. 

Nykyisin HTJ:lla työskentelee jo yli 200 asiantuntijaa, ja yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto kipusi vuonna 2022 noin 23 miljoonaan euroon. HTJ:n palvelutarjonnan kivijalan muodostavat edelleen monipuoliset rakennuttamis-, valvonta- ja projektinjohtopalvelut. 

HTJ:lla panostetaan yhä enenevässä määrin ympäristövastuullisuuteen ja sen kehittämiseen. Yritykselle on luotu kattava ympäristöjärjestelmä ja sen osana kestävän rakennuttamisen toimintamalli. HTJ:lle on myönnetty vuodesta 2021 lähtien Rakentamisen laatu RALA ry:n ympäristösertifikaatti, joka osoittaa yrityksen ympäristötyön olevan hyvällä tasolla ja että sen toimintatapoja kehitetään järjestelmällisesti eteenpäin.

Asiantuntijoilta vaaditaan yhä korkeampaa ja monipuolisempaa osaamista. Kehittääkseen alan yhteistyötä ja yhä toimivampia käytäntöjä HTJ on jäsenenä mm. SKOL ry:ssä, RAKLI ry:ssä, Rakennuttajatoimistojen liitossa, Green Building Council Finlandissa sekä Teknologiateollisuus ry:ssä. HTJ tekee oppilaitosyhteistyötä Aalto-yliopiston ja Tampereen yliopiston CoreLabin kanssa.

HTJ haluaa myös tulevina vuosina olla luomassa yhteistyökumppaneidensa kanssa terveitä, viihtyisiä ja vastuullisia elinympäristöjä.

Liiketoiminnan kehittyminen v. 2013–2022 

Luotettava kumppani Rala Rala Future Workplaces Kauppalehti Menestyjät Suomen vahvimmat