Jätkäsaaren jättihanke

Helsingin Jätkäsaareen, Länsisataman kupeeseen, rakennetaan uutta Helsinkiä. HTJ vastaa infrahankkeiden projektinjohtopalveluista.

Kohde

Helsingin kaupunki, Jätkäsaari

Laajuus

50 ha

Aikataulu

2010–2026

HTJ:n rooli

Jätkäsaaren katujen ja puistojen rakentamisen ohjelmointi ja rakennuttaminen

PROJEKTIN LÄHTÖKOHTA

Helsingin Jätkäsaareen on syntymässä 17 000 asukkaan uusi asuinalue, kun vanha sataman ympäristö muutetaan viihtyisäksi asuinalueeksi puistoineen ja palveluineen. Investointi on yhteensä 589 miljoonaa euroa, josta infran - puistot, julkiset tilat ja katurakentaminen - osuus on 175 miljonaa euroa.

"Talonrakentaminen, infra, ja kaavallisesti haastavat katurakenteet, sekä sataman liikenteen ohjaaminen tuovat isoja haasteita eteen päivittäin”, sanoo HTJ:n projektipäällikkö Raimo Väyrynen.

HTJ vastaa Jätkäsaaren rakennuttamiskohteiden vuosittaisesta ohjelmoinnista, laajuudesta ja kustannuksista. Tehtävät sisältävät katujen, viemäreiden, vesijohtojen, kaukolämmön, operaattoreiden putkitusten, betonirakenteiden, raitioteiden ja puistojen rakennuttamisen sekä yhteensovittamisen muiden toimijoiden kanssa. Työmaavalvonta ja työturvallisuuskoordinointi ovat tärkeässä roolissa, kuten myös esirakentaminen ja välivarastokentän materiaalien käytön koordinointi, pilaantuneiden maiden poisto ja kapseloinnin rakennuttaminen.

Kommentti

ASIAKKAAN SUUSTA

”HTJ on valittu yhteistyökumppaniksi kilpailutuksen perusteella, sillä julkiset hankinnat tulee kilpailuttaa hankintalain mukaisesti. Yhteistyö on kuitenkin jatkunut jo vuosia HTJ:n voittaessa kilpailutuksia. HTJ on hyvin oppinut vuosien kuluessa kaupungin toimintatavan ja heidän henkilöstönsä kanssa on helppoa ja mukavaa tehdä yhteistyötä. Voin suositella. Ammattitaitoisia ja motivoituneita työntekijöitä, jotka ovat suuri apu tilaajalle.”

Kati Kiyancicek, projektinjohtaja, Helsingin kaupunki