HTJ tarina

HTJ – 20 VUOTTA KASVUA JA ONNISTUMISIA

1999–2006 ketterästi käyntiin

HTJ:n perustivat 1999 kolme rakennusalan ammattilaista: Jari Lahtinen, Tuomas Kaarlehto ja Hannu J. Mäkinen. Pienen ja ketterän firman liiketoiminta alkoi perinteisillä rakennuttamis- ja valvontatoimeksiannoilla, kuten Autobar Finlandin toimitalo Tuusulantien kupeessa ja Motonetin toimitalo Kehä III:lla.

2000-luvun alkuvuosina HTJ:ssä huomattiin kasvun potentiaali. Isompi yritys pystyisi vastaamaan asiakkaiden sisällöllisiin ja laadullisiin vaatimuksiin ja kantamaan vastuun yhä suuremmista kokonaisuuksista. HTJ laajensi tarjontaansa talotekniikkapalveluihin ja otti käyttöön kehittämänsä projektinjohtopalvelun, joka muodosti myöhemmin yrityksen keskeisen erottautumistekijän markkinoilla. Uusien palveluiden myötä HTJ siirtyi vakaan ja selkeän kasvun vaiheeseen.

2007–2018 kasvun aika

Hallitusti käynnistynyt kasvu alkoi näkyä ulospäin. Ensin HTJ laajensi infrastruktuurin rakennuttamispalveluihin ostamalla Infratec Oy:n liiketoiminnan, ja syyskuussa 2008 HTJ perusti toimipisteen Hämeenlinnaan. Vain kaksi viikkoa myöhemmin tapahtunut Lehman Brothersin romahdus vei monen kilpailijan vaikeuksiin, mutta HTJ:llä laskusuhdanne ei näkynyt: luotettavan tekijän maine kannatteli HTJ:n vahvaa kasvua suhdanteista huolimatta. Yrityksen tavoite oli profiloitua yhä selkeämmin suunnittelu- ja urakoitsijaorganisaatioista riippumattomaksi toimijaksi. Vuonna 2011 avattiin Tampereen toimipiste.

Keväällä 2011 euroopanlaajuista päänvaivaa aiheuttanut Islannin tuhkapilvi koitui HTJ:n onnenpotkuksi. Lentoliikenteen keskeytyksen vuoksi Finavian terminaali 2:n lähtöaulojen muutostyö saatiin kerralla valmiiksi. Yrityksen kasvun siivittämänä myös projektit kasvoivat: 2013 HTJ saavutti historiansa toistaiseksi merkittävimmän asiakkuuden, kun se valittiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin uudistusohjelman rakennuttajakonsultiksi. HTJ oli toteuttamassa 2014 Suomen ensimmäistä allianssimuotoista rakennushanketta Helsingin yliopistolle. Vuosien aikana HTJ:stä on kasvanut rakennusalan eri osapuolten yhteistyötä edistävä luottokumppani.

Monista projekteista on syntynyt myös pitkäaikaisia asiakassuhteita, kuten Finavian ja Helsingin kaupungin kanssa. Projektinjohtopalveluissa DB Schenker kuuluu HTJ:n merkittävimpiin kumppanuuksiin. Vuonna 2014 ostetun turkulaisen konsulttiyritys A. Suikkari Oy:n myötä HTJ:n liikevaihto Turun talousalueella on nelinkertaistunut ja yhtiö on noussut yhdeksi alueen merkittävimmistä toimijoista.

Kohti 2020-lukua

Tällä hetkellä HTJ:llä työskentelee 150 asiatuntijaa Vantaalla, Turussa, Hämeenlinnassa ja Tampereella. HTJ:n palvelutarjonnan kivijalan muodostavat edelleen monipuoliset rakennuttamis-, valvonta- ja projektinjohtopalvelut. Suurin lisäkasvu on viime vuosina tullut infrapalveluista. Osaamista on syvennetty sairaalaprojektien lisäksi väylä- ja raideprojekteissa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2018 oli 16,7 Meur.
 
Rakennusalan maineongelmista huolimatta projektien asiantuntijoilta vaaditaan yhä korkeampaa ja monipuolisempaa osaamista. Kehittääkseen alan yhteistyötä ja yhä toimivampia käytäntöjä HTJ on jäsenenä mm. SKOL ry:ssä, RAKLI ry:ssä, Rakennuttajatoimistojen liitossa, Green Building Council Finlandissa sekä Teknologiateollisuus ry:ssä.  

HTJ haluaa myös tulevina vuosina olla rakentamassa yhteistyökumppaneidensa kanssa terveitä ja viihtyisiä tulevaisuuden elinympäristöjä.