Ajankohtaista

23.05.2024

Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajennushanke etenee

Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajennushanke etenee

Helsingin kaupunki rakennuttaa Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajennuksen. Noin 14 000 bruttoneliömetrin laajuinen viisikerroksinen uudisosa rakentuu terveyskeskuksen vanhan osan pohjoispuolelle metrolinjan päälle. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat myös metron lippuhalli ja sisäänkäynti. Lisäksi olemassa olevaa pysäköintihallia laajennetaan uudisosan alle. HTJ työskentelee hankkeessa Helsingin kaupungille rakennuttamisen ja valvonnan tehtävissä.

Laajennusosan valmistuttua Itä-Helsingin terveys- ja hyvinvointikeskuspalvelut tullaan keskittämään kahteen toimipisteeseen, Vuosaareen ja Myllypuroon. Tulevaisuudessa Myllypuron toimipisteeseen sijoittuvat Myllypuron, Kontulan ja Kivikon alueiden terveys- ja hyvinvointikeskuspalvelut, laboratorio- ja kuvantamispalvelut sekä kahvila- ja ravintolatila.

Laajennushankkeen suunnittelu alkoi vuonna 2021. Nyt urakoitsija on kilpailutettu ja valittu. Seuraavana vuorossa on vuoden kestävä kehitysvaihe, jonka jälkeen rakentaminen alkaa. Rakennustyöt käynnistyvät arviolta vuoden 2025 keväällä, ja ne on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2027 aikana. Tilat otetaan käyttöön arviolta vuonna 2028. Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana.

”Olemme työskennelleet Helsingin kaupungin rakennuttajakonsulttina hankkeen alkumetreiltä asti. Pääsemme hyödyntämään tässä vaativassa ja isossa hankkeessa vahvaa projektijohdon osaamistamme ja innovatiivisia työtapojamme. Hankkeen toteutusmuodon valinnalla on ollut erityistä merkitystä hankkeen vaativuuden takia. Yhteistoiminnallisuutta on hankkeessa korostettu”, sanoo HTJ:n projektijohtaja Mikko Demander.

Hanke toteutetaan useassa vaiheessa siten, että ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan laajennusosa ja toisessa vaiheessa rakennetaan pääaula, kulkusillat sekä toteutetaan vanhan osan tilamuutokset. Vaiheistuksella varmistetaan, ettei tiloissa tarvitse tehdä ylimääräisiä väistöjä ja että Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskus pysyy asiakkaille auki läpi hankkeen.

 

Kohde: Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajennus
Laajuus: n. 14 000 brm²
Aikataulu: hankesuunnittelu alkoi 2021 ja laajennus otetaan käyttöön arviolta 2028
Kustannusarvio: n. 70 milj. euroa
HTJ:n rooli: rakennuttaminen ja valvonta

 

Lisätietoja:

Mikko Demander
Projektijohtaja
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
p. 040 511 1854

 

Havainnekuvat: Helin & Co Arkkitehdit