Ajankohtaista

11.12.2023

HTJ:lle Future Workplaces -serfikaatti toistamiseen

HTJ:lle Future Workplaces -serfikaatti toistamiseen

HTJ saavutti vuoden 2023 Siqni-henkilöstökyselyssä erinomaiset tulokset ja uusi samalla Future Workplaces -sertifikaatin. Sertifikaatti on huomionosoitus työpaikalle, jossa yrityskulttuuria johdetaan poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä. Siqni-kyselyssä keskitytäänkin siihen, kuinka yrityskulttuuria on johdettu ja kehitetty nimenomaan tämän organisaation merkityksellisinä pitämien tekijöiden osalta.

”Työntekijöidemme valinnat heille merkityksellisimmistä asioista työhyvinvoinnin rakentamisessa sekä arviot näiden toteutumisesta ja lisäksi runsas joukko avoimia vastauksia piirtävät hienosti kuvaa henkilöstömme mietteistä muiden palautekanavien ohella. Kun näitä käydään läpi niin koko yrityksen osalta kuin pienemmissäkin ryhmissä ja kahdenvälisissä keskusteluissa, pääsemme kiinni oikeisiin aiheisiin ja toimiin tulevaa suunnitellessa”, HTJ:n henkilöstö- ja viestintäjohtaja Sanna-Kaisa Niemelä kertoo. 

Asiantuntija valitsee työpaikan mielekkäiden työtehtävien mukaan

HTJ:läisten ajatukset vaikuttavat varsin samansuuntaisilta merkityksellisimpiä hyvinvointitekijöitä listatessa. Tänä vuonna viisi merkityksellisintä asiaa työpaikalla olivat:

  1. Mielekkäät työtehtävät
  2. Vapaus tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta
  3. Työn ja vapaa-ajan tasapaino
  4. Oikeudenmukainen palkka ja luontoisedut
  5. Vaikutusmahdollisuudet omaan työhön ja työympäristöön.

Kymmenen merkityksellisimmän tekijän joukko oli samansisältöinen kuin viime vuonna, yhtä tekijää lukuun ottamatta: Tänä vuonna työpaikan varmuus ja jatkuvuus nousi listalle, mikä ei toimialan epävarmojen uutisointien takia  yllätä monen toimijan sopeuttaessa toimintojaan. Merkityksellisten tekijöiden toteutumista arvioitaessa koko kymmenen kärki toteutui hyvällä tasolla. Vapaus tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta sai edellisistä parhaimmat arviot ja vahvana kakkosena oli työympäristö, jossa voi olla oma itsensä, jotka molemmat saivat HTJ:läisiltä myös runsaasti kiittävää avointa palautetta.  

”Olemme kuluneenakin vuonna kasvaneet isolla joukolla uusia HTJ:läisiä. Siksi onkin ilo huomata, että vaikka organisaation kasvaessa alkaa olla haastavaa tulla kaikkien kanssa tutuiksi, työpaikan vahva yhteishenki on silti merkittävimpinä tekijöinä kymmenen kärjessä ja arvioiltaan hyvällä tasolla. Tähän kiinnitämme huomiomme jatkossakin”, Niemelä pohtii. 

HTJ:n kansainvälisesti vertailtavissa oleva suositteluindeksi eNPS oli tänä vuonna 48. eNPS-kysymys kuuluu, kuinka todennäköisesti suosittelisit yritystä työpaikkana ystävällesi tai kollegallesi. 

”Se, että henkilöstömme antaa tuohon kysymykseen kouluarvosanoin kiitettäviä arvioita, on upea asia. Uskon ja toivon, että olemme onnistuneet rakentamaan henkilöstömme vaativaan ja vastuulliseen työarkeen mielekkäältä tuntuvat puitteet. Iso kiitos kuuluu koko upealle porukallemme – ei pelkästään hienoista tuloksista, vaan siitä hienosta työstä, jota meillä päivittäin yhdessä tekemisen hengessä tehdään”, Niemelä lopettaa. 

Lue: HTJ on saanut erinomaisia tuloksia myös aiemmissa henkilöstökyselyissään. (2.11.2022)

Kuva vuoden 2023 HTJ-päivältä Eerikkilästä.​​​​​​

Kuva vuoden 2023 HTJ-päivältä Eerikkilästä.

Kiinnostuitko HTJ:sta työpaikkana?

Oletko rakennuttamisen asiantuntija ja kiinnostunut kuulemaan lisää HTJ:sta työpaikkana? Etsimme jatkuvasti osaavia tekijöitä mutkattomaan joukkoomme. Lue lisää urasta HTJ:lla ja ole rohkeasti yhteydessä!

Lisätietoja:

Sanna-Kaisa Niemelä
Henkilöstö- ja viestintäjohtaja
Puh. 040 842 2552
sanna-kaisa.niemela@htj.fi