Ajankohtaista

16.03.2022

Sari Jaskari on elinikäisen oppimisen puolestapuhuja

Sari Jaskari on elinikäisen oppimisen puolestapuhuja

Sari Jaskari työskentelee HTJ:lla projektiassistenttina. Hän on moneen taipuva tunnollinen työmyyrä ja päätyykin vaihtelevissa projekteissaan usein huolehtimaan siitä, että hommat tulevat yksityiskohtia myöten valmiiksi. 

Sarista välittyy aito innostus työhönsä hänen kertoessaan monipuolisesta toimenkuvastaan, johon kuuluu esimerkiksi suunnittelu- ja urakkatarjouspyyntöjen laadintaa, kilpailutuksia, suunnittelu- ja työmaakokousten asialistojen sekä pöytäkirjojen laadintaa, mutta myös lisä- ja muutostöiden seurantaa. Uusimpana aluevaltauksena Sarilla on lisäksi muuttokoordinaattorin tehtävät, joita hän on hoitanut viimeksi Vantaan Tikkurilaan avatun Mehiläisen muutossa.

Monipuolisuutensa salaisuuden Sari kertoo olevan siinä, että hän on kouluttautunut koko ikänsä. ”Alun perin valmistuin piirtäjäksi. Myöhemmin opiskelin tietotekniikan kouluttajaksi ja sen jälkeen vielä sihteeriksi sekä henkilöstöpalveluiden sihteeriksi. Viimeisin tutkintotodistus on keväältä 2021, jolloin valmistuin sisustussuunnittelijaksi”, Sari kertaa. Opiskelu onnistui ketterästi töiden ohessa ja lyhennetty työviikko järjestyi HTJ:lla helposti. ”Opiskelu on harrastukseni, ja olen pyrkinyt lisäkoulutuksilla aina täydentämään jo olemassa olevaa osaamistani”, hän kertoo.

Tie rakennuttamisen asiantuntijaksi

Työt HTJ:lla Sari aloitti vuonna 2017, koska halusi kehittyä rakennuttamisen asiantuntijaksi: ”Minulla oli jo osaamista rakentamisesta työskenneltyäni usean vuoden ajan konsulttitoimistoissa projektiassistenttina sekä työmaalla työmaa-assistenttina, mutta halusin oppia lisää rakennuttamisprojekteista.” HTJ:lla Sari on jatkanut kouluttautumisen polulla ja on suorittanut RAPE-koulutukseen, joka on rakennuttamisen ja sopimustekniikan koulutusohjelma. 

Uudet muuttokoordinaattorin tehtävät ovat olleet Sarille mieluisia, ja monipuolisesta koulutuksesta on näissäkin tehtävissä ollut hyötyä. ”Piirtäjätaustasta johtuen tunnen eri suunnittelualojen piirustukset ja osaan lukea niitä. Myös sisustussuunnittelijan koulutus on ollut tehtävässä hyödyksi. Pystyn havainnoimaan, jos vaikkapa kulkuväylille ei ole varattu riittävästi tilaa, jolloin kalusteiden sijoittelua tai kokoa täytyy miettiä uudelleen.”

Käytännössä muuttokoordinaattori huolehtii siitä, että yrityksen tai organisaation muuttaessa uusiin tai saneerattuihin tiloihin kaikki tarvittavat asiat on huomioitu ja aikataulutettu, jotta toiminta voi jatkua mahdollisimman lyhyellä keskeytyksellä ja pienillä häiriöillä. Tärkeintä muuttokoordinaattorin työssä onkin huolellinen suunnittelu- ja taustatyö, tarkka aikatauluttaminen, tilanteiden ennakointi sekä kyky toteuttaa muutto hallittuna kokonaisuutena. Muuttokoordinaattorin tulee tuntea hyvin myös lupa-asiat, joista konkreettisena esimerkkinä on mahdolliset tilapäiset liikennejärjestelyt tai jätelavojen sijoitus alueella.

Haastavat projektit sytyttävät

Sari viihtyy HTJ:lla ja kertoo, että hänestä parasta yrityksessä on mukavat ihmiset: ”Saan kysyttäessä aina vastauksen tai minut ohjataan henkilölle, joka osaa auttaa. Pidän siitä, että täällä voi laittaa aina viestin, kun on asiaa – myös johtajille.”

Nykyisen työn monipaikkaisuus on Sarille mieluisaa: ”Tykkään tehdä töitä etänä, toimistolla sekä työmaalla. Tällainen työn vaihtelevuus sopii minulle erinomaisesti. Etätyöskentely on mahdollistanut sen, että voin käydä lounastauolla puolen tunnin kävelyllä lähimetsässä, jolloin saan ladattua akkuja jo päivän aikana." 

Sari kertoo, että erityisesti haastavat projektit sytyttävät. ”Parasta työssäni on projektien vaihtelevuus ja työn itsenäisyys. Pidän siitä, että projektipäällikkö luottaa minuun ja siihen että kanssani asiat hoituvat mallikkaasti maaliin.”

Kiinnostuitko HTJ:sta työnantajana?

Jos olet rakennuttamisen asiantuntija tai sellaiseksi haluava, katso avoimet työpaikkamme tai laita avoin hakemus tulemaan. Etsimme jatkuvasti osaavia tekijöitä mutkattomaan joukkoomme! 

Lue lisää HTJ:sta työnantajana