Ajankohtaista

17.06.2019

Accountor Tower uudistaa Keilaniemeä

Accountor Tower uudistaa Keilaniemeä

Espoon Keilaniemen ikoninen Nesteen torni muuttuu Accountor Toweriksi, kun tornin peruskorjaus valmistuu tämän vuoden lopulla. Keilaniemenrannasta rakentuu viihtyisä toimisto- ja asuinalue, jossa merenranta otetaan hyötykäyttöön. HTJ on mukana projektissa syventämässä yhteistyötä päävalvojana, rakennustöiden valvojana ja työturvallisuuskoordinaattorina.

HGR Property Partnersin ja YIT:n yhteisesti omistama Regenero-yhtiö osti tornitalon sekä Keilalampi-lisärakennuksen Fortumilta alkuvuodesta 2018. Fortumin vanhaa pääkonttoria kaavailtiin alun perin asuinrakennukseksi. Varhaisessa vaiheessa kuitenkin havaittiin kohteen näyttävän parhaat puolensa edistyksellisten yritysten toimistotiloina.

”Emme ostaneet pelkkää rakennusoikeutta ja saneerausmahdollisuutta, vaan ison ajatuksen uuden kaupunginosan rakentamiseksi. Tällaisessa paikassa ja korkean laatutason rakennuksessa toimistotilojen vuokraaminen ei ole ollut ongelma. Haluamme tehdä ihmisille aidosti viihtyisän ja toimivan merenranta-alueen, jossa voi elää hyvää elämää ja työskennellä erinomaisissa yrityksissä”, kertoo HGR:n toimitusjohtaja Kari Helin.

Keilaniemi sijaitsee erinomaisessa liikenteen solmupisteessä. Alueelle pääsee kätevästi metrolla, busseilla ja tulevaisuudessa myös pikaraitiolinja Raide-Jokerilla. Alueelta ei ollut aikaisemmin ihmisillä lainkaan pääsyä merelle. ”Nyt kaikki näkyvyyttä ja pääsyä estävät rakenteet on poistettu, jotta mereen saadaan yhteys”, kertoo Helin

 
HTJ syventää toimijoiden välistä yhteistyötä

HTJ avustaa Regeneroa urakassa. HTJ:n toimialapäällikkö Tuukka Salo toimii tornitalon saneeraustöiden päävalvojana sekä työturvallisuuskoordinaattorina. “Raportoimme Regenero:lle urakan etenemisestä sekä kustannusten ja aikataulujen pitävyydestä. Toimin myös puheenjohtajana työmaakokouksissa”, kertoo Salo.
 
Salo näkee HTJ:n tärkeäksi tehtäväksi myös yhteistyön lisäämisen omistajien, rahoittajien ja rakentajien välillä. “Emme niin sanotusti käskytä ketään, vaan lisäämme projektin eri toimijoiden välistä yhteisymmärrystä ja tuomme samalla oman kokemuksemme yhteiseen käyttöön.”

 
Tornitalon vuokralaiset selvillä

Accountor Toweriin tehdään täydellinen peruskorjaus. Tornitalon ylimmät kerrokset rakennetaan uudestaan. Sinne tehdään tilat huikeilla näköaloilla ravintolatoiminnalle sekä muutamille ainutlaatuisia toimitiloja vaativille yrityksille. Rakennuksen palvelukerroksiin on suunnitteilla päiväkoti, kuntosali, päivittäistavarakauppa ja ravintola.
 
Ohjelmistotalo Accountor muuttaa tornitaloon vuoden 2019 lopussa. Heille on varattu ⅔ tornin toimistotiloista. Myös muiden tilojen osalta on neuvottelut käynnissä.

Alueen kokonaiskehittäminen on imaissut koko Regeneron organisaation mukaansa. Accountor Towerin saneerauksen lisäksi suunnitelmiin kuuluvat mm. uuden korkean toimistorakennuksen rakentaminen, torialueet paviljonkirakennuksineen, asuintalot sekä pysäköintilaitos. Regenero käy neuvotteluja alueen hotellitoiminnasta Kämp Collection Hotels -ketjun kanssa.

 
Projekti on hyvin aikataulussa

Keilaniemi-hanke on hyvin aikataulussa. Accountor Tower valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Alueen tori puolestaan vuoden 2020 loppuun mennessä. Uuden tornirakennuksen maanrakennustyöt alkavat suunnitelmien mukaan tänä vuonna ja sen on määrä valmistua vuoden 2022 lopulla.

Koko Keilaniemenrannan hankkeiden yhteisarvo on kohonnut arvion mukaan jo noin 850-900 miljoonaan euroon.
 
Helin korostaa oikeiden yhteistyökumppaneiden tärkeyttä projektin onnistumisessa. “HTJ:n toimintaan olemme tyytyväisiä. Heidän kanssaan asiat ovat sujuneet vaivatta.”

Accountor Towerin saneerauksen rakentajana toimii YIT Suomi Oy ja arkkitehtikumppanina on Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.

Lisätietoja:
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Tuukka Salo
Toimialapäällikkö, Talonrakennus
tuukka.salo@htj.fi
P. 050 378 4698