Ajankohtaista

26.03.2018

Asuntorakennuttamispalvelut

Asuntorakennuttamispalvelut

Kestävässä asuntorakentamisessa kaiken keskiössä ovat asukkaiden asumistarpeet. Rakennuttaja tähtää hankkeen sujuvuudella aikataulujen pitämiseen ja laadun toteutumiseen valmiissa asunnoissa ja rakennuksissa. Viimeistelyvaiheen tärkeys korostuu, koska kaiken tulisi olla valmista asukkaiden muuttaessa sisään, ja jälkitöitä tulisi olla mahdollisimman vähän. Aikataulujen hallinta ja laadun vieminen loppuun saakka ovat myös HTJ:n asuntorakennuttamisen asiantuntijoiden työssä etusijalla.

HTJ:n asuntorakennuttamistiimillä on alan erityisosaamisesta pitkän linjan ymmärrys sekä laaja kokemus asuntorakennuttamisen erilaisista hankkeista. Apua löytyy niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. Palvelut kattavat rakennuttamisen, hankesuunnittelun, ohjauksen ja valvonnan. Raportoinnissa hyödynnetään ketteriä sähköisiä työkaluja. “Asiantuntijamme saavat usein palautetta asiakkailta, että pelkän raportoinnin sijaan puutumme epäkohtiin jo ennakoiden”, kertoo HTJ:n asuntorakentamisen ryhmäpäällikkö, Juhani Ristola. Laajemmissa hankkeissa lisäarvoa tuovat HTJ:n asiantuntijoiden talonrakennuksen, talotekniikan, infran, kiinteistökehityksen ja energiatehokkuuden osaaminen.

Asuinrakentaminen on yhä hurjassa kasvussa. Nyt alalla puhuttavat erityisesti puurakentaminen ja terve asuminen. HTJ on vahvasti edistämässä sekä kosteuden hallinnan toteutumista Kuivaketju10:n avulla että puukerrostalojen kehitystyötä esimerkiksi KäPy-hankkeessa. Rakennuttaja saavuttaa parhaan lopputuloksen ja budjetin hallinnan ottaessaan rakennuttamisen asiantuntijan mukaan suunnitteluun jo ennen urakkakilpailutusta. Suunnitteluvaiheessa on myös huomioitava Ympäristöministeriön uudet säädösmuutokset rakentamisessa.

Lisätietoja
Juhani Ristola
Ryhmäpäällikkö, RAPS, HTJ
050 351 8455
juhani.ristola@htj.fi