Ajankohtaista

15.06.2021

Caterpillarin tilat vaativat erikoisosaamista

Caterpillarin tilat vaativat erikoisosaamista

Pääkaupunkiseudun läheisyyteen valmistuu Suomen Caterpillar-edustujana toimivan Avesco Oy:n uudet toimitilat. Sveitsiläisen Avesco AG:n ja HTJ:n yhteistyö sujuu hyvin, vaikka työtä tehdään poikkeuksellisesti pääosin etätyönä.

Sveitsiläinen Avesco AG aloitti vuoden 2020 alkukeväällä suunnittelemaan ja rakennuttamaan Suomen Caterpillar-edustuksen pääkonttoria sekä huolto- ja varastotiloja Etelä-Keravalle, Kerca-alueelle. Caterpillar on yksi maailman johtavista rakennustyökoneiden ja erilaisten raskasmoottoreiden valmistajista. HTJ on vahvasti mukana hankkeessa ja hoitaa suunnittelun ja rakentamisen aikaiset rakennuttamis-, asiantuntija- ja valvontatehtävät.

Vahva asiantuntemus vakuutti 

Kyseessä on muuten melko tyypillinen teollisuushanke mutta projektia johdetaan Sveitsistä käsin. Vallitsevan poikkeustilanteen takia Avescon sveitsiläiset edustajat eivät kuitenkaan ole päässeet käymään työmaalla vielä kertaakaan. Työt ovat sujuneet tästä huolimatta hyvin sovitun aikataulun mukaisesti, sillä asiat on saatu rullaamaan etäkokouksien ja tilaajan suomalaisen yhteyshenkilön avulla mallikkaasti. HTJ valikoitui Avescon kumppaniksi hankkeeseen laajan teollisuusrakennuttamisen osaamisensa ansiosta. 

”Vakuutuimme HTJ:n asiantuntemuksesta ja kokemuksesta johtaa vastaavia teollisuushankkeita. Yhteistyömme on toiminut erittäin ammattimaisesti ja tehokkaasti. Ulkomaalaisena toimijana arvostamme myös HTJ:n hyvää paikallistuntemusta. Olemme voineet luottaa siihen, että kaikki etenee suunnitelmien mukaisesti heidän valvonnassaan”, Avesco AG:n CFO ja Project Owner Christoph Lehmann toteaa.

Raskaat ajoneuvot vaativat erityisratkaisuja

”Tontti on haasteellinen maatöiden osalta ja lattiakestävyyden täytyy olla erityisen suuri painavien rakennustyökoneiden takia. Hankkeen yksi erikoisuuksista on oma erillinen tila, jossa Caterpillarin raskaita moottoreita kojeistetaan. Tämän tilan eristäminen muusta ympäristöstä äänen, värinän, lämmön ja pakokaasujen vaikutuksilta on suunnittelun ja talotekniikan osalta erityisen vaativa kokonaisuus”, HTJ:n teollisuusrakentamisen toimialan johtaja Kai Karlén kertoo hankkeen erikoisuuksista ja jatkaa:

”HTJ:n teollisuusrakentamistoimialan henkilöillä on laaja kokemus ja ymmärrys teollisuusprosessien ja -logistiikan haasteista ja vaatimuksista ja siten taitoa kyseenalaistaa rakentamiseen vaikuttavia ratkaisuja. HTJ:n vahvuus on myös se, että olemme itsenäinen rakennuttamisen asiantuntija ja riippumattomia suunnittelu- ja urakoitsijaorganisaatioista. Näin voimme kilpailuttaa kuhunkin hankkeeseen aina parhaimmat suunnittelijat, tekijät ja tarjota kuhunkin hankkeeseen juuri oikeat resurssit.”


Kohde: Avesco Oy:n Suomen pääkonttori toimistoineen, työtiloineen ja varastoineen
Laajuus: Kerrosala n. 9 200 m2
Aikataulu: 04/2020 ‒ 01/2022
HTJ:n rooli: Rakennuttaminen ja valvonta

Lisätietoja:
Kai Karlén
p.050 586 5383
kai.karlén@htj.fi