Ajankohtaista

14.06.2018

Energiakonsultoinnin laaja kaari

Energiakonsultoinnin laaja kaari

Teknisten järjestelmien nopea kehitys ja rakennuksille asetettavat entistä tiukemmat energia- ja ympäristötavoitteet lisäävät energiakonsultoinnin tarvetta.

Rakennuttajilla on koko ajan enemmän päätöksiä tehtävänä ja asioita huomioitavana suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Lisäksi valintoja tehdään usealla tasolla globaaleista sitoumuksista yksittäisiin kuluttajamieltymyksiin.  

Tavoitteet edellä

“Rakennushankkeiden energiakonsultointi on HTJ:n yksi kysytyimmistä energiapalveluista”, kertoo HTJ:n energia-asiantuntija Visa Koivu. “Palveluissamme kaikki lähtee asiakkaan tarpeesta ja hankkeen laajuudesta”, Koivu jatkaa. Tarpeeseen vaikuttaa se korjataanko olemassa olevaa kiinteistöä vai suunnitellaanko uutta, tavoitellaanko mittavia elinkaaren huomioivia vai kevyempiä viranomaisvaatimukset täyttäviä energiaratkaisuja. Minimissään toimeksiannossa voidaan selvittää esimerkiksi eri energiaratkaisuista investointikustannuksiltaan edullisin vähimmäisvaatimukset täyttävä vaihtoehto. Laajimmillaan halutaan huomioida rakennusmateriaalien päästöt, rakennuksen pitkän ajan energiankulutus ja huoltokustannukset. Lisäksi näille voidaan simuloida useita vaihtoehtoja ja tavoitella kansainvälisiä ympäristösertifiointeja kuten BREEAM ja LEED.

Energia ja ympäristö

Trendinä rakentamisen ja rakennusten ympäristövaikutukset sekä uusiutuva energia kiinnostavat myös rakennuttajia. Tavoitteena voi olla esimerkiksi vähentää CO2-päästöjä tai energiakustannuksia. Päästöt voivat vaikuttaa tulevan loppuasiakkaan eli vuokraajan tai ostajan arvomaailmaan perustuviin päätöksiin. Energiatehokkuutta voidaan tarkastella rakentamisessa sertifikaattien lisäksi mm. ympäristölupien ja vapaaehtoisten energiasäästösopimusten avulla. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun energia-asiantuntija kiinnitetään hankkeeseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Parhaimmillaan kiinteistöjen energiatehokkuutta voidaan parantaa ilman ylimääräisiä investointikustannuksia. Aurinkoenergiajärjestelmien lisääntymisestä voit lukea lisää aihetta käsittelevästä jutustamme.  

Energiapalvelumme

HTJ:n asiakkaat hyötyvät kokeneesta ja monipuolisesta asiantuntijaverkostosta, joka osaa tarkastella hanketta niin talotekniikan, infran kuin teollisuusrakentamisen näkökulmista. Varsinkin hankkeissa, joissa käytetään HTJ:n muita palveluita, voidaan energiatehokkuusasioiden tarkastelut sisällyttää palvelukokonaisuuteen erittäin kustannustehokkaasti. Puolueeton energia-asiantuntija voi myös parantaa tilaajan yöunia selkokielistämällä tarjouksia, arvioimalla niiden mahdollisia puutteita sekä hintojen oikeellisuutta. Lue lisää myös HTJ:n energiapalveluista tai ota suoraan yhteyttä Visa Koivuun.

Lisätietoja:
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Visa Koivu
Energia-asiantuntija, DI
044 556 6654
visa.koivu@htj.fi