Ajankohtaista

12.12.2018

Flamingo Wing kohta valmiina käyttöön

Flamingo Wing kohta valmiina käyttöön

Enää kaksi kuukautta, ja Break Sokos Hotel Flamingon uusi lisäsiipi “Flamingo Wing” ottaa vastaan ensimmäiset vieraansa.

Uuden siiven tilaajana on Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja käyttäjänä Sokotel Oy. HTJ on vastannut kiinteistön rakennuttamisesta, projektinjohdosta, työmaavalvonnasta sekä ympäristösertifioinnista.

“Flamingo Wing on ollut hotellihankkeeksi aika epätavallinen: 7-kerroksinen rakennus sisältää enimmäkseen samankaltaisia hotellihuoneita sekä huoneiden kannalta oleellista talotekniikkaa. Hotelleille tyypillisiä elementtejä, kuten ravintolaa, vastaanottoa tai pesulaa rakennuksessa ei ole”, kertoo HTJ:n projektijohtaja Pentti Schroderus.

Uusi rakennus on merkinnyt muutostöitä myös vanhaan rakennukseen, sillä asiakasvirrat kasvavat merkittävästi. “Pääurakan eli lisäsiiven lisäksi vanhalle puolelle on tehty esimerkiksi laajennus aamiaisravintolaan. Myös liikkumisjärjestelyitä on kehitetty asiakasmääriä vastaaviksi.”

Parhaillaan on alkamassa hotellisiiven testaus ja toimintakokeet. Selkeältä vaikuttavan rakennushankkeen käyttöönottovaiheeseen liittyy joitain erityispiirteitä. “Lisäsiivellä on yhteisiä toimintoja päärakennuksen kanssa. Käyttöönottovaiheessa kiinnitämme erityisesti huomiota siihen, että nämä yhteydet kytkeytyvät jouhevasti molempiin suuntiin”, Schroderus sanoo.

Alihankkijakonkurssi selätettiin yhteistyöllä

Flamingo Wing -hankkeen merkittävin haaste liittyi vuoden alussa tapahtuneeseen alihankkijan konkurssiin. Tilatuista kylpyhuone-elementeistä ehdittiin saada vajaa puolet. Projektinjohtajana HTJ johti muutostilannetta ja oli mukana ratkomassa konkurssista seurannutta ongelmaa yhdessä urakoitsijoiden ja tilaajan kanssa. Puuttuvat kylpyhuoneet päätettiin rakentaa paikallaan. Tilanne oli hyvin haasteellinen.

“Paikallaan rakentaminen tarkoitti, että kylpyhuoneet rakennettiin kokonaan kappaletavarasta alusta loppuun. Betonilattiakin piti valaa erikseen uusiin kylpyhuoneisiin. Lisäksi rakennettiin seinien runko, laatoitettiin, tehtiin katto ja levytettiin se umpeen, kaikki seinien ulkopuolelle tulevat putkiasennukset, talotekniikkahormit eli pystynousut, asennettiin sisäkalusteet ja varusteet – ja jokainen toimittamatta jäänyt kylpyhuone yksi kerrallaan”, Schroderus luettelee.  

“Vaikka konkurssi viivästytti valmistumista 2,5 kuukaudella, vaikeasta tilanteesta selvittiin kuitenkin hyvin”, hän kiittelee. “Paikalla tehtävien kylpyhuoneiden tekeminen on edennyt sovitusti.”

Testaus ja viranomaistarkastukset meneillään

Flamingo Wing luovutetaan tilaajalle eli Varmalle tammikuun 18. päivä. Ensimmäiset asiakkaat pääsevät nauttimaan uusista huoneista helmikuussa. Schroderus korostaa, että käyttöönottovaiheeseen valmistaudutaan aina jo hankkeiden tarjousvaiheessa varmistamalla urakoitsijoilta riittävä resurssointi ja aikataulutus testaukseen ja tarkastuksiin. “Kun kiinteistön luovutusaika lähestyy, laaditaan erillinen vastaanottovaiheen aikataulu aiemmin sovituilla reunaehdoilla”, Schroderus täsmentää.

Urakoitsija huolehtii viranomaistarkastusten tilaamisesta ja sopimisesta. Flamingo Wing -rakennuksen ensimmäiset viranomaistarkastukset on jo tehty ja loput suoritetaan vuodenvaihteen molemmin puolin.

Samaan aikaan käyttöönottoa viedään eteenpäin kiinteistössä HTJ:n johdolla. “Tämän rakennuksen osalta käyttöönottotestausta ja toimintakokeita tehdään lähinnä lvi-tekniikan ja sähkölaitteiden osalta”, Schroderus kertoo. “Vaikka rakennuksen talotekniikka on melko tavanomainen, sen toimintavarmuus on tänä päivänä ehdottoman tärkeää.”  

 

Lisätietoja Flamingo-projektista ja hotellirakennuttamisesta:
Pentti Schroderus
Projektijohtaja
+358 50 371 7766
pentti.schroderus@htj.fi

Lisätietoja rakennuttamisen ja valvonnan palveluista: 
Vesa Ekokoski
Johtaja, Pääkaupunkiseutu
+358 50 371 3461
vesa.ekokoski@htj.fi