Ajankohtaista

05.05.2022

Hämeenlinnan vankila saa neljän tähden RTS-luokituksen

Hämeenlinnan vankila saa neljän tähden RTS-luokituksen

Hämeenlinnan vankilalle on myönnetty neljän tähden RTS-ympäristöluokitus. RTS on Suomen oloihin kehitetty riippumaton ympäristösertifiointijärjestelmä, josta vastaa Rakennustieto. Neljän tähden luokituksen on aiemmin saanut vain kaksi hanketta Suomessa. HTJ toimi Hämeenlinnan vankilan uudisrakennushankkeessa Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajakonsulttina ja valvojana.

Hämeenlinnan vankilan rakentaminen toteutettiin Senaatti-kiinteistöjen kärkihankeallianssimallilla. HTJ oli hankkeessa mukana alusta asti aina hankesuunnittelusta ja allianssikumppanin kilpailutuksesta suunnitteluun, toteutukseen ja viimeisimpänä takuuajan töihin. HTJ oli rakennuttajakonsulttina määrittelemässä hankkeen RTS-tavoitteita ja omalta osaltaan ohjaamassa ja valvomassa, että asetetut tavoitteet saavutettiin.

Ympäristö-, laatu- ja vastuullisuusnäkökulmat otettiin poikkeuksellisen hyvin huomioon hankkeen kaikissa vaiheissa. Lopputuloksena on erittäin nykyaikainen vankila, jonka hiilijalanjälkeä on saatu minimoitua muun muassa hyödyntämällä maalämpöä ja aurinkoenergiaa.

”Olemme iloisia, että saimme olla mukana Hämeenlinnan vankilan ainutlaatuisessa rakennushankkeessa, jossa ympäristöarvot huomioitiin näin kattavasti. Neljän tähden RTS-luokitus on upea saavutus ja osoitus onnistuneesta yhteistyöstä, jossa kaikki osapuolet sitoutuivat elinkaariystävälliseen ja energiatehokkaaseen rakentamiseen”, hankkeessa projektipäällikkönä toiminut HTJ:n projektijohtaja Teemu Haaja sanoo.

”Oli hienoa olla toteuttamassa näin poikkeuksellista hanketta ja edistämässä samalla vähähiilisempää rakentamista. Olen erittäin tyytyväinen yhteistyöhön HTJ:n kanssa. Tilaajana pystyin luottamaan, että asiat etenevät suunnitelmien mukaan laadukkaasti ja hyvässä yhteishengessä”, hankkeessa projektijohtajana toiminut Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Tarja Hietamäki sanoo.

Kuva: Petri Niemelä

Lisätietoja:

Teemu Haaja
Projektijohtaja, Talonrakentaminen, Häme-Pirkanmaa
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
+358 40 4551 040
 

Tarja Hietamäki
Rakennuttajapäällikkö, projektijohtaja
Senaatti-kiinteistöt
+358 40 051 4636

Lue myös Senaatin tiedote aiheesta.