Ajankohtaista

07.11.2019

Hämeentien uudistamisessa yhteydenpito ja nopeat päätökset avainasemassa

Hämeentien uudistamisessa yhteydenpito ja nopeat päätökset avainasemassa

Helsingin kaupunki aloitti maaliskuussa 2019 mittavan Hämeentien uudistamisen, jossa Hämeentie muutetaan Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä jalankululle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi. HTJ:n infrapalvelut tuottavat hankkeessa työmaan valvontapalveluita yhdessä kolmen muun valvojatahon kanssa. Pääurakoitsijana toimii Destia Oy.

Kadun remontissa uusitaan raitiotien kiskot kuuden kilometrin matkalta ja kilometrittäin kadun alla olevia vesijohtoja, viemäreitä sekä kaapeleita. Samalla kunnostetaan Sörnäisten metroasemaa. Mittava uudistaminen vaikuttaa myös laajemmalla alueella, sillä putki- ja kaapelityöt koskevat myös Hämeentien risteyksiä ja osia risteävistä kaduista. Lisäksi Haapaniemen kadulle (Hämeentie-Sörnäisten rantatie) ja Viidennelle linjalle (Hämeentie-Porthaninkatu) tulee yksisuuntaiset pyörätiet.

Hämeentien uudistamisessa on tähän mennessä edetty koko urakka-alueella vesihuollon, kaapeli-suojaputkituksien, raitiovaunukiskojen asennusten sekä Sörnäisten metroaseman kannen uusimisen osalta.

HTJ:n projektipäällikkö Hannu Virmalainen kertoo, että uutiset lehdissä erilaisista putkirikoista ovat antaneet osviittaa niistä olosuhteista, joiden kanssa urakassa tulee lähes päivittäin erilaisia esteitä ja selvitettäviä asioita eteen. Olemassa olevat kaapelit ja muu tekniikka, joiden todellisesta laajuudesta ei välttämättä ole aina tietoa, aiheuttaa jatkuvaa yhteydenpitoa eri sidosryhmien kanssa ja vaatii nopeita sekä oikeita päätöksiä kokonaisuuden kannalta.  

Katutyömaalla on mittavia vaikutuksia alueen liikenteeseen ja alueen toimijoihin, joten työmaalla kiinnitetään huomiota kadun käyttäjien tärkeimpiin tarpeisiin: viestintään ja liikennejärjestelyihin. ”Näistä molemmista onkin saatu positiivista palautetta”, kertoo Virmalainen.

Raitiovaunujen on määrä palata kulkemaan Sörnäisten kautta alkuvuodesta 2020, ja kokonaisuudessaan Hämeentien työmaan on tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppupuolella.

Lue lisää hankkeesta Helsingin kaupungin sivuilta.

Lisätietoja
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Hannu Virmalainen
Projektipäällikkö, Infra
Puh. 040 570 6997
hannu.virmalainen@htj.fi