Ajankohtaista

02.11.2022

HTJ saavutti Future Workplaces -serfikaatin

HTJ saavutti Future Workplaces -serfikaatin

HTJ on saavuttanut Siqni-henkilöstökyselyssä erinomaiset tulokset, jotka toivat yritykselle Future Workplaces 2022 -sertifikaatin. HTJ sai arvostetun sertifikaatin heti ensimmäisenä vuotena, jolloin kysely toteutettiin yrityksessä. Kyselyn vastausaktiivisuus ylsi HTJ:lla peräti 90 %:iin, joten henkilöstön näkemykset ovat kattavasti edustettuna.

Siqni-kyselyssä keskitytään siihen, kuinka yrityskulttuuria on johdettu ja kehitetty organisaatiossa nimenomaan tämän organisaation merkityksellisinä pitämien tekijöiden osalta. Kyselyssä työntekijä valitseekin itselleen viisi merkityksellisintä tekijää oman työhyvinvointinsa ja motivaationsa kannalta kolmenkymmenen eri vaihtoehdon joukosta. Tämän jälkeen hän arvioi näiden asioiden toteutumista. Vastausten avulla saadaan hyvä kuva siitä, mitä yrityksen henkilöstö pitää työpaikassaan tärkeänä ja kuinka nämä asiat toteutuvat arjessa.

”Olemme aiemminkin toteuttaneet vuosittain laajemman henkilöstökyselyn, ja tulokset ovat olleet erinomaiset. Otimme meille uudentyyppisen Siqni-henkilöstökyselyn innostuneina vastaan, sillä toiveissamme oli pureutua entistä paremmin henkilöstöllemme merkityksellisiin aiheisiin ja kuulla, mikä on työntekijöidemme kokemus heille tärkeiden asioiden toteutumisesta. Kyselyraportit toimivat hyvänä pohjana pienryhmäkeskusteluille ja kahdenvälisille keskusteluille, joissa pääsemme vielä perehtymään jatkokehittymistoiveisiin”, HTJ:n henkilöstö- ja viestintäjohtaja Sanna-Kaisa Niemelä kertoo. 

Lue: HTJ on saanut erinomaisia tuloksia myös aiemmissa henkilöstökyselyissään. (15.2.2022)

Vapaus tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta on nyt merkityksellisintä

HTJ:läisillä oli varsin yhdensuuntaiset ajatukset merkityksellisistä asioista kautta organisaation. Viisi merkityksellisintä asiaa työpaikalla olivat kyselyn mukaan:

  1. Vapaus tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta
  2. Mielekkäät työtehtävät
  3. Työn ja vapaa-ajan tasapaino
  4. Työpaikan vahva yhteishenki
  5. Vaikutusmahdollisuudet omaan työhön ja työympäristöön.

HTJ:n henkilöstön arvioinnin mukaan nämä kaikki tekijät toteutuvat yrityksessä hyvin. Vapaus tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta sai edellisistä parhaimmat arviot. Vahvana kakkosena oli työpaikan vahva yhteishenki, joka sai HTJ:läisiltä runsaasti myös kiittävää avointa palautetta. Huomioitavaa löytyi asiantuntijatyötä tekeville tyypillisesti työn ja vapaa-ajan tasapainon säilyttämisessä, vaikka siinäkin tulokset olivat hyvällä tasolla.

”Sinänsä mieleiseksi koettu vapaus työskennellä missä ja milloin itselle sopii saattaa helposti hämärtää työn ja vapaa-ajan rajaa. On keskeisen tärkeää, että vaativia ja vastuullisia asiantuntijatehtäviä tekevä väkemme voi irrottautua työajatuksistaan työpäivän ja -viikon päätteeksi ja lomat pidetään, vaikka maailma ympärillä ei hiljenekään. Tämän tasapainon hakeminen on keskeinen osa johtamistyötämme. Elämässä pitää olla muutakin kuin työ, vaikka vaativat projektimme toisinaan meinaavatkin viedä mennessään”, Niemelä painottaa.

HTJ:läiset ovat sitoutuneita työpaikkaansa

HTJ:n kansainvälisesti vertailtavissa oleva suositteluindeksi (Employee Net Promoter Score, eNPS) mitattiin nyt tässä muodossa ensimmäistä kertaa. Indeksi kohosi kyselyssä peräti 59:ään asteikolla -100:sta +100:aan. eNPS-kysymys kuuluu, kuinka todennäköisesti suosittelisit yritystä työpaikkana ystävällesi tai kollegallesi. Yleisesti ottaen kaikkia positiivisia tuloksia pidetään hyvinä ja yli 50:n tuloksia poikkeuksellisen hyvinä. 

”Uskon näin korkean suositteluindeksin kertovan siitä, että henkilöstömme viihtyy meillä ja moni asia yrityskulttuurissamme toteutuu meidän henkilöstöllemme sopivalla tavalla. Haluan vielä nostaa yhden tekijän kymmenen merkityksellisimmän tekijän joukosta, joka henkilöstömme mielestä toteutuu ihan parhaiten ja se on kokemus työympäristöstä, jossa voi olla oma itsensä. Se on tavattoman hieno asia ja vapauttaa energiaa työskentelyn kannalta oikeisiin asioihin sekä kielii mutkattomasta ja matalasta organisaatiostamme. Kokonaisuudessaan voimme olla hyvin ylpeitä uuden henkilöstökyselymme tuloksista. Isoin kiitos hienosta saavutuksesta kuuluu tietenkin omistautuneelle porukallemme”, Niemelä iloitsee. 

HTJ:n väki virkistäytyi Eerikkilän kauniissa maisemissa keväällä 2022. Infrapilta HTJ:lle yrityskaupan myötä siirtyneet työntekijät eivät vielä ehtineet virkistyspäivään mukaan, mutta vahinko otetaan takaisin marraskuussa järjestettävissä pikkujouluissa.

 
Kiinnostuitko HTJ:sta työpaikkana?

Oletko rakennuttamisen asiantuntija ja kiinnostunut kuulemaan lisää HTJ:sta työpaikkana? Etsimme jatkuvasti osaavia tekijöitä mutkattomaan joukkoomme. Lue lisää urasta HTJ:lla ja ole rohkeasti yhteydessä!

 

Lisätietoja:

Sanna-Kaisa Niemelä
Henkilöstö- ja viestintäjohtaja
Puh. 040 842 2552
sanna-kaisa.niemela@htj.fi