Ajankohtaista

21.03.2018

Yhteisöllisyyttä Tampereella

Yhteisöllisyyttä Tampereella

Yhteisöllinen asuminen on kasvava trendi Suomessa. Setlementtiasunnot Oy:llä on suunnitteilla, valmistumassa tai valmistunut neljä yhteisöllistä korttelikokonaisuutta ympäri Suomea. Tampereen Härmälänrantaan tulee yksi näistä Setlementtiasuntojen asuinkerrostaloista. HTJ valvoo kohteen rakennus- ja talotekniikkatöiden toteutusta.

Sukupolvienkorttelikonseptissa koti laajenee yhteisiin tiloihin kuten pesulaan, aulakahvilaan ja oleskelutiloihin. Samaan kortteliin Härmälänrannassa rakennetaan yhtä aikaa vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja. Yhteistiloja voivat käyttää kaikki korttelin asukkaat ja lisäksi korttelissa toimii yhteisökoordinaattori. Uudenlainen asumismuoto luo kohtaamisia ja kiinnostaa kaiken ikäisiä.

Härmälänrantaan vuoden lopussa valmistuvaan kuusikerroksiseen asuinkerrostaloon kuuluu kaksi toisiinsa kytkettyä kerrostaloa ja maanalaisia pysäköintitiloja. Yhteensä 108 vuokra-asunnosta 22 asuntoa on suunniteltu soveltuviksi eriasteiseen tuettuun asumiseen. Hankkeen urakoitsija on SRV Rakennus Oy ja pääsuunnittelija Helamaa-Heiskanen Oy.

Lisätietoja:
Esko Salonen
Johtaja, Aluetoiminnot
050 358 7795
esko.salonen@htj.fi