Ajankohtaista

06.10.2021

Samuli Virtalasta aluejohtaja

Samuli Virtalasta aluejohtaja

Samuli Virtala on nimitetty aluejohtajaksi HTJ:n Talonrakentamisen Turun yksikköön 1.10.2021 alkaen. Samalla hänestä tulee HTJ:n johtoryhmän jäsen.

Virtala vastaa tehtävässään Turun alueyksikön rakennuttamistoiminnasta sekä henkilöstön johtamisesta. Lisäksi hän hoitaa myös omia asiakasprojekteja. Virtala kertoo olevansa nuori ja innokas esimies, joka haluaa tukea vahvaa osaamista ympärillään.

”Luotan siihen, että projektien tekijät hoitavat työnsä hienosti. Minun tehtävänäni on tukea ja mahdollistaa se, että he voivat hyödyntää kaikkea ammattitaitoaan,” Virtala sanoo. ”Luomalla parhaat puitteet meidän ihmisten onnistumisille luomme niitä samalla myös asiakkaille.”

Virtala pitää yhteishengen luomista tärkeänä kaikessa tekemisessä, ja näkee siinä myös tulevaisuuden kehityskohdan alalla. ”Yhdessä tekemisen henki on tärkeää projektista ja toteutusmuodosta riippumatta. Se auttaa luomaan työhyvinvointia, mutta myös saavuttamaan projektien parhaan potentiaalin,” Virtala pohtii.

”Samuli tuo johtoryhmäämme ja Turun alueyksikön johtoon tuoretta näkemystä ja vahvaa projektiosaamista. Hän on myös pidetty kollega HTJ:lla, ja uskon että koko Turun tiimi on iloinen tästä nimityksestä. Toivotan Samulille lämpimästi onnea uuteen tehtävään”, HTJ:n toimitusjohtaja Janne Ketola toteaa.

HTJ:lla Virtala aloitti yli kaksi vuotta sitten rakennuttamisen projektipäällikkönä, ja erityisesti organisaation kulttuuri sekä toimintatavat ovat tuntuneet omilta. ”Täällä on avoin ilmapiiri, jossa asia kuin asia on helppo ottaa laajemminkin sparrailtavaksi. Kenenkään ei siis tarvitse yrittää pärjätä yksin”, Virtala kuvailee. ”Asiantuntijan tehtävässä tärkeää on rehti ja suora vuorovaikutus asiakkaan kanssa.”

Vuosituhannen alun fysiikan opinnot rakennusalaan vaihtanut Virtala on valmistunut diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta vuonna 2016. Tätä ennen hän on opiskellut rakennustuotannon insinööriksi. Kokemusta on kertynyt sekä työmaan johtotehtävistä että konsultointipuolelta. Työura alkoi isän rakennusalan yrityksessä, jonka vastuutehtävissä myös yrittäjän näkökulma tuli tutuksi.

Akkujaan Virtala lataa aamuisilla jääkiekkovuoroilla, pihatöissä, tai vaikka lasten polkupyöriä tuunaillen. Pitkäjänteinen mies etsii mielellään käytännön ratkaisuja erilaisiin pulmiin, mikä näkyy sekä vapaa-ajalla että työssä. ”Rentoutuminen ei ole minulle sohvalla makoilua. Aina löydän itseni tekemästä jotain”, nauraa Virtala.

Lisätietoja:
Samuli Virtala
Aluejohtaja, Talonrakentaminen, Turku
Puh. 040 661 9071
samuli.virtala@htj.fi